Van Thru-hiker tot Adviseur Informatiemanagement

Het eerste jaar in dienst bij VHIC is voorbijgevlogen. Een jaar geleden begon ik aan een nieuw avontuur in een nieuw vakgebied. Ik verruilde de langeafstandspaden voor het landschap van informatiemanagement, waar ik vol enthousiasme mijn rol als adviseur op mij nam. Het was een jaar vol nieuwe ervaringen, uitdagingen en persoonlijke groei.

De eerste maand bij VHIC stond in het teken van mijn introductieperiode. Net zoals bij de start van een lange trektocht, raakte ik stap voor stap vertrouwd met het terrein, het vakgebied. Ik wist me al snel een weg te banen door het wijdverspreide landschap van informatiemanagement. Binnen dit landschap zijn er verschillende routes en onderwerpen te ontdekken. Mijn collega’s, als ware trail guides, namen me mee op deze ontdekkingstocht, wat ontzettend leuk en leerzaam was. Ik voelde me direct thuis in deze nieuwe omgeving, bij VHIC.

Starten met de RMTool

Een van de meest gedenkwaardige etappes van dit jaar was mijn eerste eigen project met de RMTool. Dit project voelde als het oversteken van een bergpas: uitdagend en soms zwaar, maar met adembenemende uitzichten en prachtige resultaten aan de andere kant. Met elk project dat je uitvoert, krijg je nieuwe inzichten en ontwikkel je je vaardigheden als adviseur verder. Zo wordt de rugzak van ervaring steeds verder gevuld.

Van Thru-hiker tot Adviseur informatiemanagement

Er zijn veel parallellen met thru-hiken. Thru-hikers helpen elkaar altijd, door samen te werken en via satelliet-apparaten met elkaar te communiceren. Samenwerking en communicatie zijn net zo essentieel op de trail als in de vergaderruimte. Net als bij een thru-hike, waar je je voortdurend moet aanpassen aan veranderende omstandigheden, zoals bosbranden, te veel of juist te weinig water, en de weersomstandigheden, is flexibiliteit als adviseur een zeer geschikte eigenschap. Hierdoor kun je gemakkelijk schakelen tussen de grote diversiteit aan vraagstukken en veranderende klantvragen, omdat de ontwikkelingen in het vakgebied razendsnel gaan. In tegenstelling tot de trail, waar veranderingen soms lastig waren, maakt deze diversiteit het vakgebied juist ontzettend fascinerend, leuk en interessant.

Het afgelopen jaar heb ik verschillende opleidingen en trainingen mogen volgen. Deze opleidingsdagen waren vergelijkbaar met rustdagen tijdens een thru-hike, waar ik kon opladen en nieuwe kennis opdeed die ik de rest van mijn reis zal meenemen.

Volgende stappen

Net als bij het succesvol afronden van een thru-hike, waar ik na de finish meteen begon te plannen voor een nieuwe tocht, kijk ik vol enthousiasme en verwachting uit naar de volgende etappes van mijn carrière bij VHIC!

Ben je ook geïnteresseerd in een carrière bij VHIC? Check hier onze vacatures of bel met Sandra Walchenbach voor meer informatie: 088 – 0535400. We helpen je graag verder!

 

 

Terug naar overzicht