• Header advies&uitvoering

  Gebruikersbijeenkomsten Model-DSP, informatieveiligheid en de AVG

  Het implementeren van de BIG, het invullen van de ENSIA verantwoording, het in kaart brengen van verwerkingen van persoonsgegevens voor de AVG. Wij praten u graag bij tijdens een van de 9 gratis gebruikersbijeenkomsten.

 • Header Opleiding

  “VHIC kan als enige de opleidingen leveren die wij in dit vakgebied nodig hebben.”

  - CEDEO onderzoek

 • Header Publicaties

  Roadmap voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming

  Met deze Roadmap voor de implementatie van de AVG biedt VHIC inzicht in de stappen die hiervoor genomen moeten worden

VHIC kenmerkt zich door full-service dienstverlening op het gebied van integraal, digitaal informatiemanagement. VHIC ondersteunt organisaties met advies, opleidingen, publicaties en producten.

VHIC heeft de expertise om organisaties zo in te richten dat er een meetbare verbetering optreedt in de informatieprocessen. Wij zorgen ervoor dat uw processen, systemen en informatiebestanden op elkaar zijn afgestemd. Zo presteert de organisatie beter, sneller en met minder kosten.

Dat doen wij samen met u.
Samen komen wij tot resultaat.


VHIC Faculty - de plaats voor een informatiemanagement- of DIV-opleiding

Proces- en zaakgericht werken

De vormgeving en implementatie van zaakgericht werken is voor steeds meer organisaties een belangrijk speerpunt. Zaakgericht werken richt zich vooral op de dienstverlenende processen, maar het is ook van belang om aandachtig naar de overige processen in uw organisatie te kijken zoals bestuurlijke besluitvorming en contractbeheer: het principe kan op alle werkprocessen worden toegepast.

VHIC adviseert een integrale aanpak voor de implementatie van zaakgericht werken, waarbij alle zaken en processen worden meegenomen. Het beschrijven, implementeren en beheren hiervan wordt door ons team van ervaren adviseurs snel opgepakt en efficiënt uitgevoerd. VHIC is dé content specialist op het gebied van werkprocessen. Zo ontwikkelde VHIC het Model-DSP voor gemeenten met daarin ruim 800 gemeentelijke werkprocessen wat in gebruik is bij 370 gemeenten. Daarnaast bracht VHIC de werkprocessen voor het hoger onderwijs, waterschappen en woningcorporaties in kaart in de vorm van een Model-DSP.

VHIC is ook de beheerder van de Basis Archiefcode en de Gemeentelijke Thesaurus. VHIC levert belangrijke bijdragen aan de totstandkoming van selectielijsten en basis-selectiedocumenten. Dit maakt VHIC tot de kennispartner voor het verbeteren van de informatietoegankelijkheid.

Neem een kijkje in onze deelonderwerpen voor meer informatie: